U, de petitionaris
Justice

Stop onterechte vrijheidsberoving en weigering hulp

15 ondertekeningen

Vele hypothesen in psychiatrie zijn niet bewezen. Toch worden mensen op grond van deze hypothesen langdurig van hun vrijheid beroofd of wordt hen hulp geweigerd, soms met de dood tot gevolg en toch wordt er blijvend vertrouwen verwacht. Wij pleiten voor MINDER DWANG bij emotionele moeilijkheden.

Petitie

Wij

Sympathisanten met gedwongen opgenomen patiënten en patiënten aan wie hulp wordt geweigerd

 

constateren

Dat de negatieve gevoelens en trauma's bij sommige patiënten erg toenemen ten gevolge van een gedwongen behandeling in het ziekenhuis of ten gevolge van geweigerde hulp door het ziekenhuis en dat hierdoor het leven van patiënten in gevaar komt, dat de afweging van de voor- en nadelen van de gedwongen psychiatrische behandeling of van de geweigerde hulp subjectief en controversieel is, dat alternatieven onvoldoende bestaan of worden tegengewerkt.

 

en verzoeken

Dat de vrederechter kennis neemt van het feit dat de vonnissen van langdurige vrijheidsberoving die hij uitsprak/uitspreekt over onschuldige mensen, alsook de weigering van hulp aan mensen in nood, door sommige patiënten werd/wordt ervaren als een zware en onterechte straf omdat de subjectieve en controversiële voordelen niet correct werden/worden afgewogen tegen de vele nadelen en dat dit voor sommige mensen de dood tot gevolg had/zal hebben.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Els Evenepoel-Abanobi 
Organisatie:
Mensenrechten activist 

Geschiedenis

Ondertekeningen