Img 1759

Verkeersveiligheid Voermansstraat Lommel

"208 signatures"

Het smalle, hellende wegdek van de Voermansstraat en een onduidelijke snelheidsbeperking nodigt de autobestuurder uit om de snelheidslimiet van 50 ver te overschrijden. Schoolkinderen, fietstoeristen en wandelaars kunnen zich niet veilig verplaatsen door het ontbreken van een veilig fietspad.

Pétition

Nous

Bezorgde groep weggebruikers, (groot)ouders, kinderen die veilig door deze straat willen verplaatsen.

 

Observation

  • Er ontbreekt een duidelijke snelheidsbeperking, het wegdek is breed en er zijn geen snelheidsremmers.

  • Er ontbreekt een fietspad om schoolkinderen veilig naar 3 schoollocaties te brengen; De Warande, basisschool Den Heuvel en Wico Campus Lommel. De vele fietstoeristen en wandelaars kunnen niet veilig door de straat verplaatsen omwille van het hellende wegdek en de snelheidsduivels.

  • Er is geen veilige oversteekplaats aan de kruising met de Heide.

 

et requête

We wensen graag een veilige straat voor ALLE weggebruikers en een veilige oversteekplaats bij de kruising Voermansstraat - Heide. Graag een duidelijke snelheidsbeperking via zichtbare signalisaties, een snelheidsremmer. Graag een verbetering van de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Lommel 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
24-09-2023 
'Pétitionnaire:'
Hanne Vanden Boer 
'Organisation:'
Bewoners Voermansstraat  

Histoire

Signatures

Mises à jour

Vrachtverkeer

Omdat het vrachtverkeer niet meer langs de Gestelsedijk en Molenstraat mag kunnen de chauffeurs niet anders dan door de Voermansstraat rijden. Wij wensen GEEN VRACHTVERKEER meer door de Voermanstraat. Andere straten zijn wel voorzien van een fietspad en breed genoeg, maar niet de Voermansstraat.

18-09-2023

https://radio2.be/luister/select/radio2-middag-in-limburg/moeder-start-petitie-over-drukke-straat-in-lommel

Radiofragment radio2Limburg.

30-08-2023

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230825_96411207

Àrtikel Het Belang van Limburg.

30-08-2023