You, the petitioner
Img 1759

Verkeersveiligheid Voermansstraat Lommel

208 signatures

Het smalle, hellende wegdek van de Voermansstraat en een onduidelijke snelheidsbeperking nodigt de autobestuurder uit om de snelheidslimiet van 50 ver te overschrijden. Schoolkinderen, fietstoeristen en wandelaars kunnen zich niet veilig verplaatsen door het ontbreken van een veilig fietspad.

Petition

We

Bezorgde groep weggebruikers, (groot)ouders, kinderen die veilig door deze straat willen verplaatsen.

 

observe

  • Er ontbreekt een duidelijke snelheidsbeperking, het wegdek is breed en er zijn geen snelheidsremmers.

  • Er ontbreekt een fietspad om schoolkinderen veilig naar 3 schoollocaties te brengen; De Warande, basisschool Den Heuvel en Wico Campus Lommel. De vele fietstoeristen en wandelaars kunnen niet veilig door de straat verplaatsen omwille van het hellende wegdek en de snelheidsduivels.

  • Er is geen veilige oversteekplaats aan de kruising met de Heide.

 

and request

We wensen graag een veilige straat voor ALLE weggebruikers en een veilige oversteekplaats bij de kruising Voermansstraat - Heide. Graag een duidelijke snelheidsbeperking via zichtbare signalisaties, een snelheidsremmer. Graag een verbetering van de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Lommel 
Petition desk:
Closing date:
2023-09-24 
Lead petitioner:
Hanne Vanden Boer 
Organisation:
Bewoners Voermansstraat  

History

Signatures

Updates

Vrachtverkeer

Omdat het vrachtverkeer niet meer langs de Gestelsedijk en Molenstraat mag kunnen de chauffeurs niet anders dan door de Voermansstraat rijden. Wij wensen GEEN VRACHTVERKEER meer door de Voermanstraat. Andere straten zijn wel voorzien van een fietspad en breed genoeg, maar niet de Voermansstraat.

2023-09-18

https://radio2.be/luister/select/radio2-middag-in-limburg/moeder-start-petitie-over-drukke-straat-in-lommel

Radiofragment radio2Limburg.

2023-08-30

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230825_96411207

Àrtikel Het Belang van Limburg.

2023-08-30