U, de petitionaris

Vrouwen voor priester

7 ondertekeningen

Stop de discriminatie in de katholieke kerk. Vrouwen moeten diaken, priester, bisschop en kardinaal kunnen worden. De Belgische staat houdt deze onrechtvaardigheid (en de loonkloof) in stand door het betalen van de bedienaars van de erediensten. Een onderzoek en rechtszaak door het IGVM is nodig.

Petitie

Wij

Personen die de discriminatie door de katholieke kerk en de Belgische staat willen bestrijden.

 

constateren

De katholieke kerk discrimineert vrouwen door ze niet toe te laten diaken, priester, bisschop of kardinaal te worden. Dit zonder enige objectieve reden. De Belgische staat erkent deze eredienst en betaalt de lonen van haar bedienaars. De Belgische staat discrimineert zo ook vrouwen die deze beroepen willen uitoefenen of die belasting betalen. Dit is niet toegestaan door art. 10 en 11 van de grondwet. Deze situatie schendt de openbare orde.

 

en verzoeken

De rkk en de Belgische staat moeten deze discriminatie stopzetten. Indien ze niet bereid zijn dit te doen, moet het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen een onderzoek instellen en een rechtszaak opstarten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hulpverleningsorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
30-06-2019 
Petitionaris:
Michael Meulemans 

Geschiedenis

Ondertekeningen