You, the petitioner

Vrouwen voor priester

3 signatures

Stop de discriminatie in de katholieke kerk. Vrouwen moeten diaken, priester, bisschop en kardinaal kunnen worden. De Belgische staat houdt deze onrechtvaardigheid (en de loonkloof) in stand door het betalen van de bedienaars van de erediensten. Een onderzoek en rechtszaak door het IGVM is nodig.

Petition

We

Personen die de discriminatie door de katholieke kerk en de Belgische staat willen bestrijden.

 

observe

De katholieke kerk discrimineert vrouwen door ze niet toe te laten diaken, priester, bisschop of kardinaal te worden. Dit zonder enige objectieve reden. De Belgische staat erkent deze eredienst en betaalt de lonen van haar bedienaars. De Belgische staat discrimineert zo ook vrouwen die deze beroepen willen uitoefenen of die belasting betalen. Dit is niet toegestaan door art. 10 en 11 van de grondwet. Deze situatie schendt de openbare orde.

 

and request

De rkk en de Belgische staat moeten deze discriminatie stopzetten. Indien ze niet bereid zijn dit te doen, moet het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen een onderzoek instellen en een rechtszaak opstarten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hulpverleningsorganisatie 
Petition desk:
Closing date:
2019-06-30 
Lead petitioner:
Michael Meulemans 

History

Signatures