U, de petitionaris
De lijn   buiten dienst crop c0 5  0 5 860x367 90

De Sint-Niklase stadsbus moet blijven!

1 ondertekeningen

Het Sint-Niklase stadsbestuur en De Lijn werken aan een nieuw bussenplan voor 2021. Daarin is geen plaats meer voor de 4 stadsbuslijnen. Dit is dramatisch voor de vele mensen die voor hun verplaatsingen aangewezen zijn op de bus. Samen met sp.a pleiten we voor het behoud van een sterk stadsbussennet.

Petitie

Wij

De inwoners van Sint-Niklaas die bezorgd zijn over het verdwijnen van de stadsbussen

 

constateren

Dat het stadsbestuur en De Lijn plannen hebben om vanaf 2021 het stadsbusnet te schrappen. Daardoor zou een groot deel van de stad buiten het bereik van de bus vallen. Voor veel mensen is de bus een belangrijk vervoermiddel. Zij rekenen op de bus om naar het werk, naar de school, naar de winkel of naar hun vrienden en familie te gaan. In een stad die autoluw wil worden, moet men het openbaar vervoer juist versterken in plaats van af te schaffen.

 

en verzoeken

Samen met sp.a vragen we het stadsbestuur en De Lijn hun plannen in te trekken en te zorgen voor een sterk openbaar vervoer. Dat moet de wijken in de stad met het centrum en met elkaar verbinden door de inzet van moderne, milieuvriendelijke, vaste en frequent rijdende bussen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Sint-Niklaas 
Petitieloket:
Einddatum:
18-06-2020 
Petitionaris:
Kris Van der Coelden 
Organisatie:
sp.a Sint-Niklaas 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen