U, de petitionaris
Dscf2883b

Nee aan nieuwbouw 59 appartementen op Clarissendomein in Kessel-Lo

109 ondertekeningen

Het stille, groene karakter van de site rond het Clarissenklooster in Kessel-Lo is in gevaar. Volgens een bouwaanvraag wordt het klooster afgebroken en komt er een veel grotere nieuwbouw met 59 appartementen in de plaats. Hierdoor zal de verkeershinder op de nu al verzadigde toegangswegen nog toenemen. We hebben tot eind februari om hiertegen te protesteren. Laat je stem horen vóór 1 maart 2018!

Petitie

Wij

iedereen die begaan is met een verkeersveilige en leefbare omgeving voor mens en dier

 

constateren

Er is een bouwaanvraag voor het afbreken van het Clarissenklooster op de Predikherenberg – Tiensesteenweg te Kessel-Lo (Leuven) en het optrekken van 2 grote blokken (tot 5 bouwlagen) voor 59 assistentiewoningen van 1,2 of 3 slaapkamers. De verkeersafwikkeling gebeurt vooral via de Platte-Lostraat, de Verenigingstraat, de Grensstraat en de Predikherenberg en vervolgens de Tiensesteenweg. Deze wegen zijn nu al overbelast of zijn er niet voor ingericht (Predikherenberg). Ook het wildleven op het domein (herten, uil, nachtegaal, roofvogels,...) komt onder druk te staan. Dit project gaat drastisch in tegen het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP), dat hiervoor gewijzigd zou worden.

 

en verzoeken

Een inperking van het bouwvolume en geen afwikkeling van de verkeerstroom via de Platte-Lostraat, de Verenigingstraat, de Predikherenberg en de Grensstraat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leuven 
Petitieloket:
Einddatum:
27-02-2018 
Petitionaris:
Kristien Bergans 

Geschiedenis

Ondertekeningen