U, de petitionaris

NEEN tegen besparingen in het secundair onderwijs!

95 ondertekeningen

Als ouders van leerlingen in het secundair onderwijs wensen wij een noodkreet te uiten ivm. de geplande besparingen in het secundair onderwijs. Wij vrezen voor kwaliteitsverlies!

Petitie

Wij

De ouders (Scholengemeenschap Groeninge), op initiatief van Ouderraad RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen. Leerlingen, onderwijzend personeel en sympathisanten.

 

constateren

Wij constateren dat er in 2020 20 miljoen moet bespaard worden in het secundair onderwijs en in de volgende jaren tot 100 miljoen euro. Wij vrezen dat deze zware besparingen zullen leiden tot een ernstig kwaliteitsverlies van het secundair onderwijs. Wat nog versterkt wordt door het leraren tekort waar het onderwijs mee te kampen heeft.

 

en verzoeken

Wij vragen om een gesprek en een open dialoog met ons als ouders, met absolute prioriteit de toekomst van onze jongeren en bijgevolg van alle stakeholders die deze toekomst mee helpen realiseren. We zijn ervan overtuigd dat met creativiteit en durf Minister Ben Weyts de kracht van onze secundaire scholen niet zal ondermijnen en de aangekondigde besparingsronde alsnog ongedaan zal maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaamse Gemeenschap 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2020 
Petitionaris:
Franceska Verhenne 
Organisatie:
ouderraad RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen 

Geschiedenis

Ondertekeningen