4 ondertekeningen

Verleen tijdelijke werkloosheid aan kunstenaars & technici met korte contracten!

Logo-artistsunited-final_block-rgb

OPROEP aan de politici: Verleen de mogelijkheid van tijdelijke werkloosheid ook aan kunstenaars en technici die werken met tijdelijke of eendagscontracten zonder enige twijfel of onduidelijkheid! Ook als de contracten geannuleerd werden.

PETITIE

Wij

Artists United, Acteursgilde, freelance kunstenaars en technici

constateren

Wij constateren dat de freelance werknemers-kunstenaars, indien zij nog géén recht op uitkering (vaak ook het 'statuut' genoemd) hadden bewezen:
- zij niet kunnen terugvallen op deze ‘gewone’ uitkering;
- anderzijds dreigen zij ook géén gebruik te kunnen maken van de uitzonderingsmaatregel tijdelijke werkloosheid 'Overmacht wegens Covid19/Corona'.

Enkel werknemers die al in dienst zijn kunnen gebruik maken van deze overmacht-maatregel tijdelijke werkloosheid. Werkgevers annuleren ook massaal opdrachten.

en verzoeken

Daarom roept De Acteursgilde en Artists United alle politici op om ook de freelance kunstenaars & technici te helpen:
Deze werknemers die per project aangenomen worden, dreigen op niets terug te vallen en riskeren grote problemen zonder enige steun:

Daarom vragen we:
VERLEEN DE MOGELIJKHEID VAN TIJDELIJKE WERKLOOSHEID ZONDER ENIGE TWIJFEL OOK AAN KUNSTENAARS EN TECHNICI DIE WERKEN MET TIJDELIJKE OF ÉÉNDAGSCONTRACTEN. OOK ALS DIE GEANNULEERD WERDEN.

Bijkomend vragen wij aan de minister(s) ook om een démarche te doen bij RVA om:
- de referteperiode ivm het bewijzen van de Neutralisatieregel (artikel KB 116§5);
- de referteperiode in verband met passende dienstbetrekking (MB 31);
- de referteperiode ivm toelaatbaarheid (KB 30)
te verlengen met de periode die overeenstemt met de crisismaatregelen.onderteken de petitie Verleen tijdelijke werkloosheid aan kunstenaars & technici met korte contracten!.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.
  • 4 maanden geleden raymond Celis Lubbeek gepensioneerd