U, de petitionaris
%c2%a9 climaxi 14

Bourengbos (Deux-Acren): Red de oude beuken!

We vragen aan DNF om méér oude beuken te laten staan en om de rij van 15 oude beuken in het bovenste deel van het Bourengbos te vrijwaren van kap: de markante bomenrij is een stijlelement in het bos. De oude beuken hebben een cultuurhistorische waarde: die bomen vertellen een heel lang verhaal.

Petitie

Wij

vzw Climaxi Z.O.-Vlaanderen , Natuurpunt Boven-Dender, Action Nature, Rebus vzw

 

constateren

Er zijn plannen voor houtkap in het Bourengbos, net over de taalgrens in Deux-Acren, bij Geraardsbergen. De houtkap wordt uitgevoerd door Département de la Nature et des Forêts (DNF) en past in hun bosbeheersplannen. Om de 12 jaar wordt het bos vernieuwd. Daarbij sneuvelen ook een aantal oude, sterke en gezonde beuken die een monumentale waarde hebben in het bos.

 

en verzoeken

In het kader van de klimaatcrisis en de rol van volwassen bomen vragen wij de bosbeheerders in Vlaanderen en Wallonië om de bestaande beheersplannen aan te passen en daarbij de ecologische boven de economische motieven te plaatsen. Bovendien hebben de oude beuken een cultuurhistorische waarde: die bomen vertellen een heel lang verhaal. Het is een kans om dit unieke levend erfgoed te behouden en te beschermen voor komende generaties.

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petitie.be. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Petitieloket:
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Wim Schrever - Climaxi vzw 
Organisatie:
Climaxi vzw 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Red de bomen!

Door uw handtekening kan u helpen om de bomen te redden..

26-01-2021